יום שני, 26 במרץ 2012

"פניני טוסקנה" - פילה עוף בפרמז'ן, מוצרלה, פסטו ועגבנייה.



פניני זה למעשה "טוסט" איטלקי, רק שבמקום לשים גבנ"צ ואולי איזו כפית של קטשופ.. יש פה מעט מרכיבים שמחוללים קסמים. מן טוסט של שאריות מבחינתי. למי אין לפעמים פרוסות של חזה עוף במקרר, מטונות השניצלים שעשה לפני יומיים, או ממנות כאלו ואחרות שפשוט "נשאר"?
אז הנה, ארוחת צהריים\ערב מדהימה, קלה להכנה ומהירה מאד. אבל הכי חשוב – טעימה אש! מה אש?
עשן! אין עשן בלי אש! אין פניני בלי פסטו. אין פסטו בלי עגבנייה ואין פניני כדוגמת טוסט של קפולסקי.
בקיצור, אליפות העולם. ותסלחו לי על הקשקשת, אין לי הרבה מה לכתוב ואני חייב פסקה לפני המתכון לא? בקיצור, אחלה מתכון ל"סגירת פינה" שהיא בכלל לא פינה חשוכה כל כך. נסו ותתאהבו.

מצרכים: (כריך אחד, תכפילו לכמה שאתם רוצים להכין)
שמן זית
1 ג'בטה\לחמניה (או כל מוצר לחם שאתם אוהבים)
1 פרוסה בעובי בינוני מחזה עוף נקי
3 פרוסות עגבנייה בשלה
1 כף פסטו אמיתי
1 כף רוטב פיצה (קנוי, או מוכן בבית) {ניתן להחליף בכל רוטב על בסיס עגבניות שטעים לכם)
1 כפית גבינת פרמז'ן מגורדת
3-4 עיגולי מוצרלה טרייה 
מלח ופלפל לפי הטעם



הכנה:
מחממים טוסטר (כזה שנפתח ולוחץ)
1 – בקערה קטנה מערבבים מעט מלח, פלפל ואת גבינת הפרמז'ן המגורדת. מניחים בפנים את פרוסת חזה העוף (חזה עוף! לא שניצל!) ועוטפים אותו ברכיבים בעדינות. במחבת קטנה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא מוכן כמעט לחלוטין ומקבל צבע זהוב ויפה. מכבים את האש ומניחים בצד.
2 – מורחים בצד אחד של "הלחמנייה" פסטו ומצד שני את רוטב הפיצה. מניחים את חזה עוף על צד אחד, מסדרים עליו את פרוסות העגבנייה ואת המוצרלה וסוגרים עם הצד השני של הלחם.
3 – מכניסים לטוסטר ולוחצים קלות. ממתינים 5-7 דק', חתוכים באמצע ומגישים.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לרזולוציה הגבוהה ביותר. 
אל תשכחו להגיב כמובן ולספר לי על מה אתם חושבים.. 
C YA .. 

תגובה 1:

  1. נו, נכנסתי הביתה, ונכנסתי לכאן, לראות מה יש לארוחת הערב- מתאים לי!:)
    זה בטח עושה קראאאנץץץ בפה כשנותנים ביס.....

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...