יום חמישי, 29 במרץ 2012

פטוצ'יני עם פטריות יער, שום מתקתק ואורוגולה.



את המנה הזו לקחתי בהשראת מריו באטאלי.. אחד מהאירון שף הגדולים בעולם ואולי אחד האיטלקים המפורסמים כיום שעובדים במטבח, כותבים ספרי בישול ומה לא.
הבחור הג'ינג'י השמן הזה כל כך נחמד, שבא לאכול איתו כל יום וכל היום. התאווה שלו לאוכל והראש שלו שעובד בצורה שאני כל כך מתחבר אליה, פשוט מקסים.
זו מנה מופלאה, קלילה מאד להכנה וסופר סופר טעימה. פשוט חבל על כל רגע שאתם יושבים ולא מכינים אותה לעצמכם. 
אה, כמעט שכחתי.. אני יודע שלחלקכם תהייה קצת בעיה בשלב מסוים בקריאת המרכיבים.. תאמינו לי.. הכול בסדר, לא טעיתי. אלה באמת 15 (כן! ח-מ-ש- ע-ש-ר-ה) שיני שום שם. זה טעים בטירוף, רק שימו לב לא לשרוף אותם כי אז הכול הולך לפח! השום הזה בכל מקרה, הולך להתמוסס כמעט, ברוטב.

מצרכים: (4 מנות)
500 גר' פסטה פטוצ'יני טרייה, או יבשה
1/3 כוס שמן זית
15 שיני שום שלמות
חופן ענקי של אורוגולה
2/3 כוס של ורמוט אדום ('סינזאנו רוסיני')
250 גר' פטריות יער קרועות ביד, נקיות
4 כפות חמאה משובחת
1/3 כוס פיקורינו או פרמז'ן, מגורדת

מלח ופלפל טרי גרוס לפי הטעם





הכנה:
1 – בסיר גדול עם המון מים ומלח, בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן או עד למידת עשיית "אל דנטה"
2 – במחבת גדולה חממו את שמן הזית על האש הכי הכי נמוכה שלכם וטגנו בעדינות(!!) את שיני השום עד לריכוך והזהבה קלה (שימו לב לא לשרוף, או לטגן יותר מידי מכיוון שהם נעשים מרים ולא מתוקים). הוציאו בעזרת כף מחוררת לקערה קטנה בצד (זה לוקח זמן, סבלנות זה המפתח) { ד"א מי שרוצה להגדיל.. יכול לאפות ראש שום בתנור עם מעט שמן זית מוזלף מעליו ל 20-30 דק').
3 – למחבת הוסיפו את החמאה והפטריות. הקפיצו יחד הכול במשך 3 דק' עד שהפטריות מאבדות נוזלים ומטוגנות. הוסיפו את הורמוט והטו את המחבת כדי להדליק את האלכוהול לאידוי. בשלו על אש בינונית עד צמצום לחצי מהנוזלים. הזיזו את המחבת מהאש.



4 – סננו את הפסטה המוכנה והעבירו אותה אל המחבת. הכניסו את האורגולה ואת השום שהמתין בצד עד כה. הפכו בעזרת מלקחיים את התערובת יחד עם האטריות, עד שהעלים קמלים לגמרי אך לא מאבדים את עצמם למוות. הוסיפו את הגבינה וערבבו פעם אחרונה (כל זאת כפי ששמתם לב נעשה שאין אש תחת המחבת, אלא משתדך עם החום שיש במחבת מהפסטה ושאר המרכיבים)

הגישו בצלחות עמוקות עם גבינת פרמז'ן, או פיקורינו מגורדת מעל לאקסטרה טעם.


בתאבון,
אביעד.

אם תקליקו על התמונות, תוכלו לראות אותן ברזולוציה המקסימלית שלהן.
אל תשכחו להגיב ולספר לי מה אתם חושבים.
C YA

12 תגובות:

  1. ואו !
    נראית כמו מנה מעולה (במיוחד לחובבי שום כמוני).
    והשוס - בלי החמאה והפרמז'ן היא אפילו מתאימה לטבעונים!

    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה, ללא ספק מנה מופלאה שטומנת קסם קטן.
      לגבי הורדת מרכיבים כדי שתתאים לטבעוניים אני מניח שהביצים בפסטה עדיין לא יתאימו :)

      בכיף ,
      אביעד.

      מחק
  2. יא ממזר
    יופי של מנה

    השבמחק
  3. איך בדיוק צילמת את הפלאמבה? יד למחבת ויד מצלמה? שתהיה לי בריא.. ואם היתה תאונה והיית צריך לבחור להציל רק אחד? מי זה היה? הפאטוצי'יני או המצלמה ....

    ואגב, המתכון, הביצוע והתמונות ... איי איי איי

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. לצלמה יש שלט IR, כיוונתי את הפריים, הרמתי את המחבת לפלומבה ועם היד השנייה נתתי לחיצה על השלט.. לא יצא כמו שרציתי, אבל לפחות הרווחתי קצת "אש" ;)
      אם הייתה תאונה, אני חושב שהייתי הולך על הפטוצ'יני, ככה היה לי תרוץ לקנות מצלמה חדשה... :D

      ואגב - תודה !!
      א.
      "the wolf and the lamb will feed together"

      מחק
  4. 15 שיני שום ?!
    מתאים לי בגדול!

    השבמחק
  5. חוזרת אחורה להשלים פערים.
    המנה באמת נראית מעולה, אופן ההכנה בהחלט מצדיק את המילה "קלילה".
    יש לי בעיה בסיסית עם שמן זית וחמאה זה אף פעם לא מתאזן לי כמו שצריך בפה. על כן אני משתמשת או בחמאה או בשמן זית ואם המתכון מחייב שמן אז עדיף קנולה.

    תודה

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...