יום חמישי, 5 ביולי 2012

דג בקלה ברוטב נפוליטאנה - Baccalà alla napoletana



האיטלקיים ידועים באהבתם לדגים ולפרות ים. יש להם המון מים וערי נמל גדולות שמפיקות לא מעט מהדגה שהם צורכים כמובן.'בקלה' הוא דג יחסית זול, אך נהדר לתבשילים כמו זה למשל שהרוטב עוטף את טעמו "השטוח" יחסית של הדג הספציפי הזה.
היופי שלדג הזה יש המון בשר, הוא לבן והוא משחק כאן תפקיד של דף נקי, הסופג את טעמי הרוטב בחן ובקלות. 
את המנה הזו מגישים בעיקר בקיץ, מתי שהעגבניות במיטבן, אך גם בחודשי החורף אני מכין ממנה, אם מצאתי עגבניות בשלות ויפות מספיק. היא קלילה מאד, עם טעמים חמצמצים, מלוחים ועדינים גם יחד.
את הדג אנו מטגנים במעט שמן זית כשהוא עטוף בעדינות בקמח וכל זה נכנס לרוטב עגבניות מקסים עם צלפים וזיתי קלמטה שחורים. מגישים את המנה במיטב המסורת האיטלקית; בתבנית, מחבת או צלחת יפה באמצע שולחן הארוחה. שולחן אוכל של משפחה, כזה שמלא בכול טוב, צבעים, ריחות וכמובן טעמים מדהימים. 


מצרכים: (4 מנות בערך)
2 דגי בקלה מפולטים וחתוכים לריבועים
קמח
שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5-6 עגבניות בשלות, חלוטות וחתוכות לקוביות
1 כף צלפים במלח מסוננים
1/3 כוס זיתי קלמטה שחורים ללא חרצנים, חתוכים לחצי


הכנה:
1 – במחבת עמוקה חממו מעט שמן זית וטגנו על אש נמוכה את השום והפטרוזיליה. ערבבו קלות עד שארומה עולה מהמחבת. הוסיפו את העגבניות ו 2 כפות מים. כסו ובשלו עד שהעגבניות מתרככות ומסמיכות. הוסיפו את הצלפים ואת הזיתים ותבלו במעט פלפל שחור גרוס (לא צריך מלח! הצלפים מלוחים מספיק). כבו את האש.
2 – במחבת נוספת חממו מעט שמן זית. את נתחי הדג הניחו במעט קמח משני הצדדים ונערו מעודפים.
טגנו את הדג במחבת עד להזהבה משני הצדדים. את הדגים הוציאו ישר אל המחבת עם הרוטב.
3 – שכל הדגים במחבת, הדליקו את האש בשנית ותנו לרוטב להתחמם שוב יחד עם הדגים הפעם.
בעזרת כף, העבירו מעט מהרוטב מעל הדגים כך שיספגו ממנו מעט גם מלמעלה. בשלו עד להכנה מושלמת של הדג.


פזרו מעט פטרוזיליה טרייה לקישוט והגישו חם באמצע שולחן הארוחה.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תעביר את כולן לפורמט צפייה יפה יותר.

7 תגובות:

  1. אביעד שלום המנות שאתה מכין פשוט מדהימות והתמונות מעוררות תיאבון . ולכן אני רוצה לשאול האם אתה יכול להעלות מתכון של לובסטר כי הרבה זמן לאט הכנתי לובסטרים זה מאוד יעזור לי תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אביב, תודה על המילים החמות.
      בהמשך יהיו גם מתכוני לובסטר. מקווה שתמצא אותם מדהימים גם כן :).
      א.

      מחק
  2. שמע חבר, זה נראה נהדר. מנה מושלמת לקיץ. גם טעים גם מספק, וגם משאיר אותך קליל (ומוכן לאבטיח..).
    הצילומים, כרגיל, מהממים.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה איש יקר. אכן, מנה מושלמת לקיץ\אביב לטעמי. בדיוק מתי שהעגבניות מתחילות להיות ממש טעימות.

      א.

      מחק
  3. אביעד רציתי לשאול אותך איפה אתה קונה חמאה צהובה משובחת כי לי יש בבית חמאה צרפתית prisedent וחמאה הולנדית במשקל צהובה ואני רוצה לדעת איפה אני יכול לקנות חמאה צהובה במשקל של 1-2 קילו באזור תל אביב והמרכז

    השבמחק
  4. אביעד
    למרות שעברו שנתיים מאז, איפה אתה קונה דג בקלה? טרי או קפוא (רחמנא לצלן)?

    השבמחק
  5. הי אביעד, אני מאוד אוהב את הבלוג שלך, אבל יש לי הערה קטנה על המתכון הזה - באיטלקית, Baccala זה לא הדג שאנחנו מכירים כבקלה (מרלוזה), אלא Salt Cod או דג קוד מיובש (לא מומלח) שנקרא Stoccafisso (תלוי במקרה - התרגום הישיר לBaccala הוא קוד מומלח ומיובש, אבל הרבה פעמים משתמשים במונח לתאר גם קוד מיובש נטו).

    בעניין דג המרלוזה שאנחנו מכירים, האיטלקים (ולא רק הם - גם הספרדים, הצרפתים, והפורטוגזים) מאוד אוהבים לבשל איתו, אבל השם שלו הוא Nasello (וכדי להוסיף לבלבול, לדג הקוד הטרי האיטלקים קוראים Merluzzo...)...

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...