יום חמישי, 13 בספטמבר 2012

כנפיים קריספיות עם גלייז של דבש, שום וזסט לימון.

לקראת ראש השני חייבים משהו עם דבש נכון?
אז בינתיים שכולם ימהרו לפרסם את הגרסה שלהם לעוגת דבש בחושה וכאלה, אנחנו נאכל כנפיים עם דבש, הולך? ;-)


מי לא אוהב כנפיים? זהו המתכון השלישי או הרביעי אם אני לא טועה שאני מכין לבלוג שקשור לכנפיי עוף (לא בטוח כמה פורסמו עד עכשיו, נראה לי שזה השני). אולי אחד הנתחים הכי טעימים שיש בעוף לטעמי. אמנם המון בשר אין כאן, אבל מה שיש, טעים בצורה לא פרופורציונלית לשום חלק אחר בציפור.
הפעם, אנחנו לא אופים בתנור עם רוטב כזה או אחר, אלא מטגנים סטייל KFC בטיגון עמוק ומטפטפים (עלייק!) גלייז מטריף חושים של רוטב שנעשה לבד מדבש, סויה, ג'ינג'ר והמון שום.
את המתכון הזה אני מכין במהירות שיא, בערך בזמן שלוקח לעשות חבילה של שניצלים. למנה ראשונה, נשנוש עם איזה סיקס פאק של בירות או אפילו סתם כארוחת ערב מגניבה לכמה חברים או למשפחה.
יש פה קצת עבודה, של הכנה, טיגון והרכבת הרוטב, אבל סה"כ די קליל ואפילו ילדים בוגרים יוכלו להכין את המתכון הזה להם ולחבריהם חיש קל.
סה"כ מה שצריך זה כמה מצרכים ממש קלילים שבדרך כלל לישראלים יש בבית פק"ל ואיזה קילו או שתיים של כנפי עוף נקיים וטריים. כל השאר זה באמת משחק ילדים.
הערה: את הכנפיים יש לנקות היטב או לרכוש מקצב\מעדנייה שאתם סומכים עליהם שהם ניקו\מנקים עבורכם. אני חושב שזה אחד הדברים היחידים שבאמת מרתיעים לא מעט אנשים מלקנות כנפיים.
הדבר השני זה לחלק את הכנף ל 2. יש לכנף 2 חלקים שונים. אחד שנראה כמו פולקע מניטורי ועוד אחד קצת יותר דק ורזה שבאמצע נמצאות מן 2 עצמות מחוברות במקביל.. לדעתי כך הרבה יותר קל להגיש ולאכול כאשר הכנפיים נערמות בקערה עמוקה שהן מחולקות מבעוד מועד.

מצרכים:
שמן קנולה לטיגון עמוק
1-2 ק"ג של כנפי עוף נקיות מנוצות, קצוצות קצוות ומחולקות ל 2
2 ביצים גדולות טרופות
1 וחצי כוסות קמח לבן
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
3 כפיות אבקת ג'ינג'ר
1 כף פלפל קאייאן\אבקת צ'ילי
גרידת לימון טרייה מלימון אחד לקישוט

לרוטב:
1 כוס דבש
1/4 כוס סויה בהירה
4 שיני שום קצוצות\כפיות שום כתוש משומר
2 כפות שמן זית
פלפל לבן לפי הטעם


הכנה:
1 – שיטפו היטב את הבשר וייבשו היטב ע"י ניגוב.
2 – העבירו את הכנפיים בביצה הטרופה ובקבוצות קטנות העבירו לתוך תערובת של קמח, אבקת ג'ינג'ר, מלח, פלפל וקאייאן לידי ציפוי. נערו מעודפים והניחו על משטח עבודה, או על צלחת גדולה.
3 – חממו בסיר רטבים קטן את שמן הזית והוסיפו את השום. אדו על להבה קטנה עד לריכוך (זהירות לא לשרוף!, השום ייעשה מר!) הוסיפו את הדבש יחד עם הסויה ופלפל לבן ובשלו תוך כדי ערבוב תדיר ושמירה על חום נמוך, ל 10 דק' בערך עד שהסירופ נקשר. כבו את האש וצננו.
4 – חממו סיר לטיגון עמוק עם שמן קנולה וטגנו עד להזהבה קבוצות קטנות של כנפיים מצופות.
הוציאו בעזרת ספיידר או כף מחוררת לקערה עם נייר סופג ולאחר מכן לצלחת הגשה גדולה.
5 – טפטפו בעזרת כף מהרוטב על הכנפיים המוכנות ופזרו גרידת לימון לטאצ' אחרון.
הגישו.


בתאבון,
אביעד.

4 תגובות:

  1. הרדת אותי עכשיו
    זהו, חיסול המוני

    השבמחק
  2. נראה מדהים!
    הייתי ממירה את כל עוגות הדבש עבור מנה כזאת ;)
    שנה טובהההההה

    השבמחק
  3. אוווו, גם אני יקירתי :)
    וגם לך.
    א.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...