יום חמישי, 4 באוקטובר 2012

ניוקי קוביות עוף, מוצרלה, רוקט ופלפל אדום



מה עושים עם חזה עוף מופשר במקרר? ולא שניצל.
אם פעם הייתי סופר את כמות הפעמים ששאלו אותי את השאלה הזו אני לא בטוח לאיזה מספר דמיוני הייתי מגיע. זה פשוט לא ייאמן לכמה משפחות\אנשים יש חזה עוף שנשאר במקרר "מבלי שיהיה להם איך להכין" אותו. אז לא שהמתכון הזה ממוקד בחזה עוף 'פר סה' כדי לעשות רק אותו. אלא על מן מנה שמשלבת אותו בצורה מאד אלגנטית וטעימה מאד. נכון שצריך להכניס עוד כמה מרכיבים אל המנה, אבל זו ללא ספק אחת המנות שעולות לי לראש כאשר אני שומע את השאלה הזו היום, את זו ועוד 20-30 אחרות.. אבל אליהן נגיע בהמשך אני מקווה.
זוהי מנה איטלקית מעולה של ניוקי טריים או קנויים (יש כיום ניוקי קנוי לא רע בכלל בשווקים.. של "דה צ'קו", "ברילה" ועוד.. ) עם קוביות חזה עוף, עלי רוקט, מוצרלה ועוד כמה דברים נחמדים שאני מקווה שאתם מחזיקים בבית כדרך קבע. שום, פרמז'ן, פלפל אדום מתוק, יין לבן יבש לבישול ועוד.
בסופו של דבר תוך כמה דק' מהירות, מקבלים כאן מנה מדהימה!

מצרכים: (4 מנות)

3 כפות חמאה
3 כפות שמן זית
400 גר' ניוקי טריים או קנויים, שבושלו כמה דק' עד שהם צפים ומסוננים ממי הבישול.
1 חזה עוף, נקי מגידים או שומן, חתוך לקוביות 2X2 ס"מ
100 גר' מוצרלה טרייה חתוכה לקוביות קטנות (חצי ס"מ)
1 וחצי פלפל אדום נקי מזרעים ומקרומים לבנים, חתוך ג'וליאן
1/2 כוס יין לבן יבש
2 שיני שום כתושות
1-2 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
1/2 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 חופן עלי רוקט
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט פרמז'ן או פיקורינו מגורדת לקישוט וטעם

הכנה:
1 – במחבת מחממים מעט את שמן הזית. מתבלים את העוף במעט מלח ופלפל שחור גרוס ומטגנים כמה דק' עד שהוא נהפך לאטום בצבעו וחרוך מעט. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת בצד.
2 – מוסיפים את החמאה ומטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים לדקה או שתיים שיקבלו סימני צבע קלים. מחזירים את קוביות העוף אל המחבת ומשלבים אותם יחד עם שאר המרכיבים.
3 – מגבירים את האש תחת המחבת ויוצקים את היין. מקרצפים קלות את תחתית המחבת כדי להרים משקעים שאולי נדבקו ומבשלים עד לצמצום הנוזלים בחצי.
4 - מוסיפים את רצועות הפלפל והעגבניות ומקפיצים לכמה דק' נוספות. מוסיפים את הרוקט והופכים יחד עד שהעלים קמלים מעט. מכבים את האש (כן, כן - עכשיו)
5 -  מוסיפים את קוביות המוצרלה, ומקפיצים את התערובת ל 10-20 שניות. מחום המנה המוצרלה תתרכך ותהווה תוספת קרמית למנה.
מגישים לכל סועד במנה אישית ומגרדים מעל פרמז'ן או פיקורינו לקישוט וטעם.

בתאבון,
אביעד.

תקליקו על התמונות... תוכלו לראות אותן ברזולוציה מקסימלית.
אל תשכחו להגיב..
C YA.

7 תגובות:

  1. מזג האוויר מתחיל להתקרר, המטבח מתחמם ואני נעשה רעב.
    אחלה מנה של הפסטה האהובה עלי (טוב איזה פסטה אני כבר לא אוהב...:))
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לראות אותך מפעם לפעם פה.
      תבוא לבקר חבר.
      א.

      מחק
  2. ניוקי עם קוביות עוף בשמן זית ובזיליקום טרי תמיד מתאים לי, גם בערך כל מנה אתה עושה מתאימה לי...

    השבמחק
    תשובות
    1. :) תודה!
      ללא ספק מנה מצוינת וקלילה.
      א.

      מחק
  3. איזו מנה מגניבה :)
    מאוד אהבתי את שילוב הטעמים כאן,
    בהחלט לא מנה שרואים בכל מקום.
    קנית אותי, כרגיל...

    השבמחק
    תשובות
    1. אמרתי לך פעם.. אני מוכן לטרייד איתך..
      נראה לי שאני ארוויח בגדול מזה ;)
      א.

      מחק
  4. אבל מה יהיה עם העוף? זה בערך הדבר הכי חסר טעם בעולם. מה אפשר במקומו? אפילו לטופו יש יותר טעם והילדים שלי לא מוכנים לאכול עוף. האמת אני לא מאשימה אותם וגם הם לא מהילדים שמשחקים באוכל כל הזמן.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...