אחת הגישות "החדשות" בקולינאריה העולמית היא- להביא לפניכם הפכים שמשתלבים לטעמים מאוזנים.
זה עניין של זן כביכול, רק באוכל.. במקום בחיים.
אפשר לקרוא לזה פיוז'ן, אבל היום המילה הזו קצת out of style...כי בכנות, הכול הולך עם הכול.
הטכניקות במטבח המסורתי- הן אותן הטכניקות. עם חדשות שנכנסות בכל תקופה כדי לחדד, לרענן, להבזיק חושים מחדש ועוד.
הפעם מן סלט טרופי מאד מעניין. שמשלב שכבות של מרקמים, טעמים שונים, צבעים ותחושות שונות. גם כאשר שומעים מה יש בפנים וגם כמובן בפה ובגוף - כאשר אוכלים את המנה.
אפשר לקרוא לזה פיוז'ן, אבל היום המילה הזו קצת out of style...כי בכנות, הכול הולך עם הכול.
הטכניקות במטבח המסורתי- הן אותן הטכניקות. עם חדשות שנכנסות בכל תקופה כדי לחדד, לרענן, להבזיק חושים מחדש ועוד.
הפעם מן סלט טרופי מאד מעניין. שמשלב שכבות של מרקמים, טעמים שונים, צבעים ותחושות שונות. גם כאשר שומעים מה יש בפנים וגם כמובן בפה ובגוף - כאשר אוכלים את המנה.
פירות טרופיים עם ויניגרט, על בסיס של פלפל שחור ווניל (הפכים, כן?) ומעל הכול פירות ים, אגוזים חמאתיים, נענע רעננה ועוד. בקיצור חגיגה רצינית מאד. כולי תקווה שיהיו ביניכם כאלו שידעו להעריך, להכין וליהנות. זו ללא ספק מנה מדהימה ביופייה ובטעמה- שתקצור לא מעט פרצופים משתאים סביבכם כאשר תגישו אותה או אפילו תכינו לעצמכם.
זמן ההכנה הוא דק' ספורות וחוץ מהחסילונים שעולים על הפלנצ'ה לשניות מעטות, אין צורך בבישול יותר.
מנה אלגנטית ומטריפת חושים.
Voila
זמן ההכנה הוא דק' ספורות וחוץ מהחסילונים שעולים על הפלנצ'ה לשניות מעטות, אין צורך בבישול יותר.
מנה אלגנטית ומטריפת חושים.
Voila
12 שרימפ נקיים
לסלט –
1 פפאיה קלופה, ללא חרצנים חתוכה לקוביות
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
1 כוס אננס חתוך לקוביות, או משולשים
1 פסיפלורה – בשר הפרי בלבד
חופן עלי נענע טריים לקישוט
חופן אגוזי לוז\מקדמיה\פקאן מסוכר
לויניגרט –
1 כף מיץ ליים טרי
1 כף מיץ תפוזים סחוט
3 כפות חומץ אורז
1 כפית של פלפל שחור גרוס טרי
זרעים מתרמיל 1 של וניל טרי
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 שמן זית
הכנה:
1 – מוסיפים את כל רכיבי הויניגרט לקערה וטורפים היטב במשך 30 שניות, או עד שמגיעים לנוזל הומוגני (עדיף לעשות את זה בבלנדר, זה יוצא הרבה יותר טוב) שומרים בצד.
2 – מקפיצים לדקה בערך את השרימפס במחבת נקייה, עם כף שמן אחת. עד שהם משנים את צבעם לורדרד. מוציאים לקערה ומצננים באוויר המטבח לכמה דק'. יוצקים מהוינגרט מספיק כדי לעטוף אותם היטב ומערבבים בעדינות. שומרים בצד.
3 – בקערה נוספת מצרפים את הפירות (פרט לפסיפלורה) ויוצקים 1 כף של ויניגרט ומערבבים בעדינות יחד. מתבלים במעט פלפל לפי הטעם.
4 – מצלחתים – באמצע צלחת הגשה מסדרים בערמה יפה פירות ומעליהם כמה שרימפסים לכל סועד. מקשטים עם עלי נענע, אגוזים מרוסקים, עוד מעט מהוינגרט מסביב ובשר פסיפלורה שמחלקים שווה בין צלחות ההגשה.
בתאבון,
אביעד.
את המנה הזו לקחתי מידידי; THE ZEN CHEF
את המנה הזו לקחתי מידידי; THE ZEN CHEF
ויי זמיר, זה נראה מעולה.
השבמחקוואי, רק מילה אחת עולה לי לראש, סליחה לפה- מרתק!
השבמחקנראית מנה לא רק מיוחדת וטעימה אלה פשוט מרתקת, פירות ים- שאני אוהב, פירות- שאני אוהב.
צבעים- מצולמים נפלא, ושילוב מעניין ומרתק, אין ספק שגם הטעם כך!
פשוט - אין דברים כאלה! איך אני אוהב את האור שבוקע מתוך החסילונים...
השבמחקבמילה אחת – ואוו.
השבמחקמצאתי את עצמי בוהה בתמונה המושלמת של המנה היפהפיה הזו ולא הצלחתי להסיר את המבט :)
מדהים לראות איך כל פרט קטן בה מוסיף עוד רובד של טעם וטקסטורה-
השרימפסים... הפירות הטרופיים... האגוזים... הפסיפלורה... והפרח המקסים שבצילום
אתה אמן אוכל אמיתי יקירי
חברים תודה רבה על המילים החמות.
השבמחקכיף לקבל הערכה חברית ממכם.
זה גורם לי להמשיך.
תודה שוב.
א.
זה נראה מהמם. הצילום בכלל מעולה.
השבמחקבהחלט שווה ניסוי.
LazyBoy , Hungry like a wolf