יום חמישי, 24 ביולי 2014

ביקור במסעדת שיין & שארפ




זו מסעדה שדובר עלייה המון שהיא נפתחה והאמת שהיא די הדליקה אותי כבר בסקירות הראשונות, אבל משום מה, לא הגעתי אליה עד כה.
חבר שנפגשתי עמו באותו היום בבוקר, שילב ארוחת צהריים בפגישתנו ועל הדרך שהיינו כבר בסביבת הסינרמה, זו הייתה הזדמנות מעולה לפקוד את המקום ולסעוד עסקית "קלילה" בשעות הצהריים המאוחרות. אני מאד אוהב להגיע בשעות הללו, מכיוון שהמקום פחות הומה מיד לאחר הסרוויס העמוס לעייפה של עובדי הסביבה ועוברי אורח כמובן. כך המסעדה עדיין מתפקדת אך היא שקטה יותר ונעימה יותר לסעוד ולהביט סביב.

את שיין אנד שארפ פתחו צוות מסעדנים עתירי ניסיון. כמו יענקלה שין כמובן והשף שרון סבח. אלו ועוד שניים יחד עם דרק שארפ, שחקן הרכש של מכבי תל אביב בכדורסל חזו והקימו סטייק האוס מעוצב בפשטות אך עם קלאס, עם מגוון מאכלים שמתאימים לכמעט כל אירוע.
לצד תפריט בשרי משובח ניתן למצור שם גם מנות פירות ים, דים סאם בעבודת יד, מנת קריספי דאק על בסיס מתכון סיני ועוד. מן תמהיל מאכלים ומנות שמתאים אחד לשני אך לא מושתת על קונספט יחיד.



עיצוב המסעדה פשוט כאמור, מבוסס על צבעים כהים, שחור חום וברזל מה שמקנה למקום מראה "גברי" משהו. בצמוד למסעדה ישנו גם בר עישון שנקרא "פטרון" שאותו ראיתי רק מבעד לזכוכית הדלת (עריכה: כיום יש שם מסעדה אסייתית של אותם הבעלים). בין המטבח לבר ישנה ויטרינת ענק שמשקיפה למקרר עמוס בשר שעומד ליישון, לא מחזה שיתחברו אליו הצמחוניים, אבל קרניבורים שכמותנו ישבעו בתמונה הזו ואם היינו יכולים (טוב אם אני הייתי יכול) לפתוח ויטרינה כזו גם בבית.

התיישבנו ליד החלון הפונה לרחוב (כך יש לי אור לצילום המנות) והבטנו בתפריטי הארוחה העסקית. הזמנו זוג מנות ראשונות וזוג מנות עיקריות שחלקנו ביננו.
הארוחה עצמה מתומחרת כמחיר המנה העיקרית שמגיעה עם תוספת. מנה ראשונה לבחירה מהמגוון הרשום, סלסלת לחם וחמאה ובקבוק של מים קרים רגילים או מוגזים. שתייה מעבר לכך מחויבת במחיר מעבר לעסקית וכן גם תוספות אחרות של מנות מהספיישלים או מהתפריט הרגיל לרבות קפה בסוף, קינוחים וכדומה.
סה"כ עסקית נחמדה מאד שיכולה להשביע בקלות רבה כל סועד באשר הוא ובכל שעה, עם מגוון נחמד מאד של מנות ראשונות ועיקריות. לא בטוח שלא תפזלו קצת הצידה לתפריט הרגיל, אבל בגדול לא חייבים בשביל ליהנות.



זוג המנות הראשונות שבחרנו היו:
סיגרים מטוגנים עם תערובת בשרים מתובלת – פרגית וכבש, על מצע של טחינה.
מנה קטנה מאד של סיגר בינוני המחולק באלכסון. הסיגר טוגן רק הרגע והיה קריספי וחם מאד. תערובת הבשרים הייתה מתובלת מאד, אך לא חריפה (פיקנטית מעט) ועם טעם עמוק ועשיר. מנה טובה מאד, קצת בנאלית, אבל בתור פתיח הייתה מצוינת והתאימה לי בול.
את המנה הזו הוסיפו להיצע העסקית, אך היא לא הייתה כתובה בתפריט עצמו, אלא דוקלמה ע"י המלצר הנחמד ששירת אותנו באותו הצהריים.



למנה ראשונה נוספת, הזמנו היישר מהתפריט הפורמלי:
חציל בטמפורה על מצע של טחינה וסלט של בצל ירוק וצנונית.
התגלתה מנה מקסימה של שני נתחי בשר חציל קלויים על האש, עטופים בציפוי טמפורה ומטוגנים עד למרקם קריספי וזהוב. החציל היה ללא גרעינים במרקם מעולה ובטעם מעושן מהגריל.
בדרך כלל אני נמנע להזמין מנות חציל בטחינה בשנים האחרונות על גרסותיהן, אבל הפעם חרגתי ודווקא די נהניתי מהטוויסט של המקום. מנה מוצלחת מאד לטעמי.





יחד עם מחבת אלומיניום שבו היו 4 לחמניות בגט קטנות שאפויות במקום ופנכת חמאה צהובה,
סיימו את חלקו הראשון של הארוחה בעוד אנחנו מנשנשים את הלחם, יחד עם הרוטב שנהיה מהטחינה, עגבנייה וסלט הבצל ירוק וצנונית שהחציל נח עליו. עד להגעת העיקריות.



בתחילת הארוחה הזמנו בקבוק גדול של סודה שליווה את הארוחה במסירות קרירה .

למנות העיקריות הזמנו שוב אחת מהספישלים המדוקלמים ואחת מהתפריט עצמו.
פילה בשר לבן צלוי על הגריל – צלחת גדולה וחמה מאד מעוטרת בפלפל שחור גרוס שעלייה נתח פילה שלם של בשר לבן. הבשר היה "מסומן" ע"י רשת הגריל הגדול של המסעדה וטעמו היה מצוין.
ניכר בו טעם של בשר טרי וטוב והתקנתו הייתה מדויקת עם עסיסיות שנשארה לכל אורכו. לא דבר של מה בכך, לפחות לא לנתח חסר שומן שכזה. היה מספיק כדי לחלוק וסה"כ זו מנה עם VFM  גבוה מאד לאוהבי בשר לבן.



למנה העיקרית השנייה הזמנו :
נתח קצבים צלוי על הגריל. (יש ב 98 ₪ מנות סטייק שונות לבחירה)
פה היה קצת מצחיק, מכיוון שהמלצר שלקח את ההזמנה שאל אותנו באיזה דרגת עשייה נרצה אותו.
מי שמבין בשר ויודע קצת מסביבו, מבין שנתח קצבים, בדיוק כמו פילה הלבן יכול להיות מותקן בדרגת עשייה אחת בלבד.
עוף, לבן ונתח קצבים אינם משתנים בדרגת ההכנה שלהם. זה או שזה מוכן או שזה לא אכיל, או כמעט לא אכיל.
כך או כך, נתח הקצבים אמנם הגיע במלוא הדרו ובמשקל מכובד מאד! (על אף מחיר העסקית יש לציין!), אך הגריל-מן פספס בחצי דקה את הוצאתו של הנתח מן האש. הנתח כבר התחיל להסגר ומרקמו התקשה בקצוות, אם כי ברובו היה מותקן כראוי והיה בטעם נהדר ובשרי למדי!



יחד עם המנות העיקריות מגיעות גם זוג תוספות. הזמנו מהן את הסלט הירוק, סה"כ סלט חסה מסוג אייסברג עם עגבניות שרי ובצל סגול בוויניגרט. הוא היה קריספי וטרי מאד והוויניגרט היה מאוזן וסביר למדי. לא רע למנת ירקות שהכנסנו גם לכל תועפות הפחמימה והחלבון שספגנו בארוחה.



לתוספת השנייה הוספנו שבעה שקלים לעסקית עבור צ'יפס HAND CUT, שהגיע מעט שרוף יחד עם המנות העיקריות והמלצר שלבד ראה את מידת העשייה, הציע להביא לנו קערה חדשה ומושלמת (מלצרית אחרת שעבדה בסרוויס הביאה לנו את המנות העיקריות ולא המלצר "שלנו"), הודנו לו וכך היה. הצ'יפס הזה מהסוג הגדול אך בחיתוך דק ולא כמו של סטייק צ'יפס. טעים ונהדר.

חתמנו את הארוחה בזוג מקיאטו שהגיעו חיש קל ובחשבון שנרשם סביב 200 ש"ח לא כולל טיפ לכל הארוחה הזו.
אני עדיין לא יכול לשפוט את טיבם של שיין אנד שארפ באופן גורף, אך בצהריים, לעסקית הם היו מצוינים. האוכל אמנם לא מתוחכם או פנסי לתפארת, אך המקום היה באווירה רגועה (בשעות שאנחנו היינו) עם שירות לעילא (איתמר המלצר שלנו היה פשוט מודע בכל רגע והיה מצוין! למעט הקטע עם מידת עשיית הנצח קצבים בעת ההזמנה, אבל זה שטויות וזה כנראה כוחו של הרגל לנתחים הרגילים) ועם אוכל טרי וטעים עד מאד.
אני מתכוון לדגום אותם גם באחד הערבים בהזדמנות ולהזמין מנות קצת שונות מתפריט ה א' לה קארט שלהם ואולי אז אוכל להיות קצת יותר ערב להמלצתי. בינתיים, אני לא צופה נפילות רציניות גם אם מישהו ינסה ובכל שעה.

אביעד

תגובה 1:


  1. בזמן שעלה הפוסט הספציפי הזה, שהיתי ב NYC, וסעדתי שם בסטייקהאוס מהמשובחים בעיר.
    לכן הפעם קצת קשה לי "לסלוח" על פספוסים בהתקנת המנות ..

    נ.ב.
    הצילום של נתח הקצבים יצא לך משהו שלא מהעולם הזה.

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...