יום רביעי, 2 בפברואר 2011

"בנדיקט הגדול..."


"ביצי בנדיקט" נחשבת לאחת ממנות הבראנצ' המפורסמות ביותר.
לחם בריוש שמונח בחיקו בייקון קנדי וביצה עלומה רכה וקטיפתית..שנעטפת כמעט כולה ברוטב הולנדייז צהבהב..

אני לקחתי את הרעיון ומינפתי אותו למשהו קצת יותר עשיר לטעמי.. והרבה יותר טעים. למרבה הפלא, גם עם פחות כולסטרול וחמאה. ד"א אם מישהו ידבוק במתכון המקורי של שאר העולם, אני לא אכעס.
אני מכין את המנה הזו, בעיקר בערב.. לא יודע למה.. זה פשוט כיף יותר לטעמי.

המנה שלפנינו די קלה להכנה, אך דורשת קצת תשומת לב. בעיקר בהכנת הביצה, כדי שתצא בדיוק במצב הצבירה שאנו מעוניינים בו.
אשתדל להסביר כמה שיותר, נסו לעקוב ואל תחפפו.
בהצלחה.


מצרכים: (2 מנות)
3 כפות שמן זית
1 סלסילת פטריות "שמפיניון" טריות, מנוגבות* ופרוסות
4 פטריות "פורטבלו" (חורש) גדולות, מנוגבות ופרוסות
2 פטריות "מלך היער" חתוכות לארבע על ציר האורך
1 בצלצל שלוט קצוץ
לחמניה עגולה טריה\בריוש\פרוסת חלה\או כל לחם רך ועבה אחר שיבוא לכם
2 ביצי משק גדולות XL
1 כף חומץ בן יין לבן (אפשר גם אדום.. אך להזהר עם המינון)
מים
1 גבעול בצל ירוק חתוך באלכסון.
מלח גס רגיל
מלח גס מסוג "מעושן" (לא חובה, אך מקפיץ את המנה לשמיים!)
פלפל שחור גרוס
רבע לימון טרי

להכנה:
1 - במחבת פסים מברזל, או בגריל התנור- קולים את הלחם שמוברש במעט שמן זית, אך לא יותר מידי. {אנו מחפשים שכבה קריספית, אך אמצע רך שיוכל לספוג את נוזלי הפטריות, הביצה וכו}
2 - במחבת רגילה, מוסיפים 2 כפות שמן זית בלבד ומאדים קלות את הבצל (20 שניות לא יותר)
3 - מוסיפים את שלל סוגי הפטריות שחתכנו מבעוד מועד, למחבת ומקפיצים\מערבבים הכל יחד.
{הפטריות יגירו נוזלים בשלב מסויים, כך שאל תתרגשו אם פתאום אין לכם שמן במחבת, הפטריות פשוט
שתו הכל איך שהן נכנסו לשם..יהיה בסדר)
4 - מתבלים במלח ובפלפל ומכבים את האש.
בינתיים.. (שימו לב, פה יש מכשול מיומנות.. קצת רגש רבותיי)
5 - שמים סיר עם מים בגובה שלושת רבעי הסיר, שירתחו על אש בינונית.. את הביצה נשבור לקערית קטנה
למה?..או! שאלה טובה. משתי סיבות.
- שבירת ביצה בקערה שלא קשורה לסיר, או מחבת שבה אתם כבר התחלתם לבשל, נותנת לכם את הגמישות
לבחון את הביצה, אם היא טרייה, או מדממת.. ולזרוק אם היא לא ראויה.
- הקערה הקטנה שבה הביצה שלנו נמצאת, תעזור לנו להניח את הביצה במים הרותחים בעוד מספר שניות, באלגנטיות וברכות מבלי להרוס את צורתה, או להתיז מים לכל עבר.
6 - עכשיו לקטע "המפחיד". למים שמבעבעים קלות, נוסיף את החומץ.. ונתחיל לסובב במעגלים עם כף מחוררת(!)
כאשר יש לנו מערבולת קטנה במרכז הסיר, ניצוק בעדינות את הביצה ל"עין המערבולת" ונמשיך בעדינות לסובב
כשתוך כדי אנו אוספים את החלבון שנקרש מחום המים, מסביב לחלמון.
הביצה מוכנה תוך 70 שניות בדיוק. אוספים אותה בעדינות עם הכף המחוררת ומניחים לכמה שניות על נייר סופג.
החלבון יהיה מוצק ובתוכו חלמון נוזלי חלומי וקטיפתי.
7 - "צילחות"- במרכז הצלחת, נניח את פרוסת הלחם הקלוי, מעליו נוסיף את מגוון הפטריות שטיגנו קודם לכם
(אפשר ואף רצוי לתת להן סיבוב חימום נוסף, אך תהיו רגישים שלא לייבש אותן לגמרי)
ומעליהם נניח בזהירות את הביצה העלומה..
תעטרו אותה בבצל ירוק וביזקו מעליה רסיסי מלח מעושן.. כמה טיפות לימון ימנפו את המנה גם כן..


בתאבון,
אביעד.

* מנוגבים - למרבה הצער, רבים האנשים ששוטפים את הפטריות הטריות שהם קונים בסופר, לפני הכנת האוכל.
פטריה היא מאכל נקבובי, שפשוט סופח את הנוזלים הללו ונהיה ספוגי ולא טעים.
קחו מגבת מטבח, או נייר סופג לבן פשוט ונגבו את כתמי החול\אדמה שנדבק עליהן.












"Eggs Benedict"
"Benedict Egg" is considering being one of the famous Branch meals there is.
Brioche bread with a Canadian bacon and velvety poached egg that wrap, almost entirely, with a yellowish hollandaise sauce.
I took this idea and leverage it into something richer for my taste and far tastier, surprisingly, with a lot less cholesterol and butter.
By the way, if you want to keep the recipe uses in the rest of the world, you may.
I won't get mad.
I do this dish mostly at evening time, I don’t know why; it is just more fun for me.

This dish is pretty easy to make but requires a bit of attention, mostly with the egg,
so it will turns out exactly as we want it to be. I will try to explain, try to keep up and don’t make shortcuts.
Good luck.

Ingredients: {2 dishes}
3 tablespoons of Olive Oil
1 fresh, wiped * sliced Champignon Mushrooms Basket
4 big, wiped sliced Portobello Mushrooms
2 four cut along the main axis "King of the Forest" Mushrooms
1 chopped Shallot Onion
1 fresh round bun \ Brioche\ or any other soft thick Bread you'd like
2 big Farmhouse Eggs XL
1 tablespoons of White Wine Vinegar {you can use red but carful with the doses}
Water
1 diagonal cut Green Onion Stalk
Plain coarse Salt
"Smoked" coarse Salt {not mandatory, but make the dish far more tastier}
Grinded Black Pepper
1/4 fresh Lemon
Cooking:
  1. In a strips iron pan or in the oven grill – we toast the Bread after brushing it in Olive Oil, but not too much. {We want a crispy layer but soft in the middle so it will able to absorb the entire Mushroom's fluid and Egg etc.}
  2. In a plain pan, add 2 tablespoons of Olive Oil and slightly steam the Onion {20 second tops}
  3. Add to the pan the cut Mushrooms and toss it all together. {The Mushroom will "bleed" at some point, do not get exited if you can't see Oil left in the pan, the Mushroom "drank" it all when they entered the pan. It is okay}.
  4. Spice with Salt and Pepper and turn off the fire.
  5. Take a pot and fill it with 3/4 high Water to boil on a medium fire.
  6. We break the egg into a small bowl. Why? you ask, good question! Two reasons:
* Breaking the Egg in a side bawl and not the pot, or pan which is in the middle of cooking- gives you the flexibility to examine the Egg. To see if it is fresh, or bleeds and through it if it's not appropriate.
* The small bawl which our Egg is in will help us place the Egg in the boiling water in a few seconds with the elegance and softness we need, without ruing its shape, or splatter water.
  1. Now, the "scary" part. add the Vinegar to the bubbling Water and start circling it with a perforated spoon {!} when we have a small vortex in the middle of the pot, gently pour the Egg into the "Vortex Eye" and keep gently circling while you pick the clotted Protein around the Yoke. The Egg is ready in exactly 70 seconds. Gently pick it up with the perforated spoon and place it for a few seconds in a paper towel. The Protein will be firm and the Yoke will be velvety and divine.
  2. Plating: in the center of the plate, place the toast piece of bread. Add the fried Mushrooms on top {feel free to reheat them in the pan, but carful not to over dry them} and on top of it place the Poached Egg. Decorate with Green Onion and sprinkle some of the Smokes Salt, a few drops of lemon will gives heavenly taste as well.
Bon Appétit
Aviad
  • Wiped: unfortunately, most people washed the fresh supermarket Mushrooms before cooking the food. A mushroom is a perforate food that just absorbs these fluids and becomes soggy and without taste. Take a kitchen towel or paper towel and just wipe the sand/dirt stains from the mushrooms.
translation by -@ gilad barid.

תגובה 1:

  1. מנה נהדרת! נראה טוב, ואפילו מתאים לשמאלנים (נו, צמחונים) ;-) ..

    הערה:
    במקום ביצי משק XL עדיף ביצי חופש או לפחות ביצים בגודל בינוני (למען רווחת ידודותינו המקרקרות). פשוט להשתמש בשלוש במקום שתיים.

    Lazy Boy

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...