יום רביעי, 30 במרץ 2011

קרפצ'יו פילה עגל


פרוסות דקיקות של בשר מיושן מדהים ללא שומן, שנצרב מנוזלי שמן הזית, החומץ הבלסמי וכמה טיפות לימון.
תוסיפו מלח גס, כמה פיסות של פרמז'ן וסלט ירוק.. צרפו לזה בגט חמים ומתפצפץ ואתם על גדת הסיין בשנייה וחצי.

האמת שכיום אפשר להזמין מנה כזו בכמעט כל מסעדה בארץ.. חלק מהמנות טובות ומוקפדות
וחלקן סבירות, או קצת פחות מזה.
זוהי מנה, כמו כל מנה אחרת בבלוג זה ובכלל- שהתוצאה שלה היא ביחס ישר והדוק מאד, עם טרייות וטיב חומרי הגלם.
פה על אחת כמה וכמה, מכיוון שאין בישול כלל, הכל "חי".. כך שהכל צריך להיות ב TOP!

זו מנה שאין צורך בבישול כאמור, וההסבר הוא איך להרכיב אותה.. לוקח ממש כמה דק' ויש לכם
פלטה מצויינת למנה ראשונה, או סתם נשנוש לכל שעות היממה..

מצרכים: (מספיק לאחד בעצם, פשוט כי לא תרצו לחלוק את זה עם אף אחד אחר!)
150 גר' פילה עגל מיושן פרוס דק מאד (אפשר לבקש מהקצב שלכם לפרוס לכם, או לפרוס בעצמכם מגוש)
2 כפות שמן זית בתלוי משובח מאד!
1 כף חומץ בלסמי מרוכז (אני לא מדבר על הבקבוקים שמוכרים בסופרים.. אלו חומץ די רע בדרך כלל! חפשו במעדניות חומץ בלסמי ממודנה, חפשו טוב יותר את אלו שמרוכזים. יש פער של מאות מונים בין הסוגים, אל תתפשרו.)
1 כף מיץ לימון
1 חופן של עלי אורוגולה, רוקט או אילו שבא לכם.
פרמז'ן
מלח גס

הכנה:
1- את הפרוסות הניחו על ניילון נצמד, או על דף אפייה ושטחו מעליהם עוד יריעת ניילון.. עברו עליהם עם מערוך גדול
או הכו בהם בעדינות בעזרת תרבד.. עד לקבלת פרוסות דקיקות ועדינות.. (שימו לב לא לרסק אותם מידי)
2 - העבירו את "דף" הפרוסות לצלחת הגשה, והתיזו עליהם את שמן הזית, החומץ בלסמי ומיץ הלימון. המתינו כ 2 דק'.
3 - תבלו במלח גס, וגרידת פרמזן.
הגישו עם סלט ירוק ויין לטעמכם.

בתאבון,
אביעד.

הערה: יש טריק אם תרצו לפרוס בעצמכם את הקרפצ'יו בבית. גלגלו בניילון נצמד את גוש הפילה שרכשתם מהקצב
והניחו בפריזר ל חצי שעה עד שעה. הוציאו ופרקו מהניילון. עכשיו פשוט עם סכין חדה מאד, פירסו לכם פרוסות דקיקות ושקופות של קרפצ'יו.. בגלל שהבשר חצי קפוא הוא יחתך בקלות ולא ימעך למגע הסכין.


Veal fillet Carpaccio


Here we have thin stripes of amazing aging beef fat free that was burned from the liquid of the olive oil, balsamic vinegar and a few drops of lemon. Add some coarse salt; a few pieces of parmesan and green salad… add to that a warm Baguette and you are on the seine bank in a second.
The truth is that nowadays you can order such dishes in any restaurant in the country… some of the dishes are good and some are reasonable or less.
This is a dish like any other in this blog that in straight relations between its freshness and the quality of the raw materials to its level, in this dish in particular, because there isn’t cooking at all. Everything is "alive" thus everything must be top notch.

As I said, this isn’t a cooking dish and the only explanation is how to assemble it. It takes a few minutes and you will get a great first course plate or just a snack for any hour.

Ingredients: {enough for one person, simply because you wouldn’t want to share it with anyone}
150gr of aging veal fillet, very thin cut {you can ask your butcher to cut it for you or take a lump and do it yourselves}
2 tablespoons of high quality olive oil
1 tablespoon of concentrated balsamic vinegar {I'm not talking about the bottle they sell in the supermarkets, those are pretty bad vinegar! Look for those in the delis, balsamic Modena, look harder for concentrated ones. There is a wide gap between the brands, don’t compromise!}
1 tablespoon of lemon juice
1 handful of arugula or rocket
Parmesan
Coarse salt

Assembly:

  1. put the pieces on a stretch nylon or a baking paper and flat it with more nylon sheets, process them with a large rolling pin or gently strike them with a spatula until getting a thin gentle pieces {do not crush them}
  2. Place the pieces "sheet" to a serving plate and spray them with olive oil, balsamic vinegar and lemon juice. Wait for 2 minutes.
  3. Spice it with coarse salt and scrapped parmesan.

Serve it with green salad and wine for you liking.

Appetite
Aviad
   
Translation By - Gilad Barid

2 comments:

  1. "או לפרוס בעצמכם מגוש"
    איך בעצם? כשניסיתי איזה פעם פעמיים לעשות את זה, זה לא הלך ממש. יצאו פרוסות עבות מדי, או דקות וקרועות.

    // Lazy Boy //

    השבמחק
  2. הי
    אם תקפיא קצת תראה שאין בעיה לפרוס , תוכל עם סכין טובה לפרוס ״שקוף״
    אבל גם אם נחתך קצת עבה עשה את הטריק עם המערוך קצת.. זה מסדר את העיניין.

    בהצלחה.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...