יום חמישי, 23 ביוני 2011

פרפדלה עם אספרגוס, שיטאקי ופרשוטו דה פרמה



זה לא סוד שפסטה זו אחת מהמנות שאני הכי אוהב, מספיק רק לראות את המגוון שיש כבר בבלוג. האמת היא שזה גם די קל, מכיוון שיש כל כך הרבה מהן. אז תמיד יש גיוון וכיף לאכול מנות חדשות וישנות כאחד.
המנה שלפנינו, היא אחת מאלו שלא מוצאים בכל מסעדה, בית, או אפילו בספר כזה או אחר, כמו כמה שיש בבלוג.
זהו מתכון מיוחד ועשיר מאד, שמכליל לא מעט מרכיבים טעימים במיוחד. לאו דווקא זולים, כפי שיש בהמון פסטות אחרות. (נגיע אל אלה גם כן בקרוב) אבל לא בשמיים! פשוט צריך להתאמץ קצת ללכת ולחפש.

אני אישית, מאד מתחבר למנה הזו, יש פה ריחות, ארומות, טעמים, טקסטורות ועושר רבדים.
אספרגוס, עם שיטאקי.. ועגבניות שרי מתוקות. פרשוטו דה פרמה מלוח, עם פלפל אדום חריף.. בקיצור.. תאווה לחיך.
תקוותי שתמצאו אותה רעננה ותמצאו את הזמן והכיף להכין אותה לעצמכם ולאהובכם שמסביב.

מצרכים: (4 מנות)
1/2 כוס שמן זית
500 גר' פסטה פרפדלה
2 כוסות של עגבניות שרי חתוכות לרבעים
6 פטריות שיטאקי טריות פרוסות עבה (אם אתם מוצאים רק את היבשות, אז דאגו שהם יושבות מספיק בתוך מים עד לריכוך מוחלט)
1/2 צרור אספרגוס חלוטים לחצי דקה וחתוכים ל 3 מקטעים שווים
7 פרוסות פשוטו דה פרמה חתוכים לסרטים
חצי פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט סוכר חום
פרמזן מגורד.

הכנה:
1 - בסיר גדול מרתיחים 5 ליטר מים ממולחים ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל דנטה.
2 - במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומזהיבים מעט את הפלפל החריף והשום.
מטגנים את הפטריות על להזהבה קלה ומוסיפים את העגבניות. מערבבים ל 4 דק' ומוסיפים את האספרגוס.
3 - מקפיצים הכל יחד לדקה נוספת ומתבלים במלח, פלפל לפי הטעם ובסוכר החום. מניחים את סרטי הפרשוטו מעל הרוטב רק שיתחמם מעט לפני הוספת הפסטה.
4 - מסננים את הפסטה מהמים ומוסיפים אותה למחבת הגדולה, מערבבים לדקה הכל יחד כדי שהפסטה תספוג את הטעמים ומכבים את אש.
5 - מגישים לכל סועד קערה עמוקה של פסטה ,יחד עם הרוטב ומגרדים מעל פרמזן משובחת לפי הטעם.

בתאבון,
אביעד.

2 comments:

  1. איפה קונים את הפרשוטו המדובר? אני מכיר רק את של מזרע..

    השבמחק
  2. פרמה כמובן :)
    אבל ברצינות:
    ראשית, אתה יכול להשתמש בזה של מזרע, הוא לא רע. ויעשה את העבודה.
    מעבר לכך יש היום מעדניות בארץ שמייבאות בעצמן פרשוטו איכותי מאד מאיטליה והוא טעים פי כמה מזה המקומי.
    הוא גם יקר בהרבה (סביב ה 400 שח לקילו) - בהצלחה.
    אביעד

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...