יום שני, 11 ביולי 2011

מוס שוקולד עם שבבי צ'ילי.



שילוב של שוקולד וצ'ילי הם לא דבר נפוץ כל כך. אבל השילוב הזה חזק ועתיק ביותר. אשר מגיע היישר מתקופת האצטקים.
מי שזוכר, במתכון ה"צ'ילי קון קרנה" שבבלוג, הוספנו גם שוקולד.
מה שהעשיר מאד את המנה, והרים אותה למקום אחר לגמרי. כך גם פה, אבל הפוך.
למנה מתוקה מאד של המון שוקולד, חמאה ושמנת.. מוסיפים שבבי צ'ילי חריף, מה שמקפיץ את המוס לרמה אחרת
של תחכום, עושר ורבדי טעם.
המינון של הצ'ילי ממש קטן וכמעט ולא מורגש. אלא רק מעקצץ בפינת הלשון, לאלו שהחיך שלהם רגיש במיוחד.

מוס שוקולד, כמו לא מעט קינוחים בנאליים.. יכול להיות "בסדר" ויכול להיות כמעט אלוהי בפה.
החוקים - ידועים. השתמשו בחומרי גלם משובחים והקפידו על עבודה נכונה עימם.. ומובטח לכם קינוח מדהים
באיכותו.

מתחילים?
מצרכים: (6-8 מנות)
200 גר' שוקולד מריר משובח (חברה, תשקיעו!, יש היום בארץ שוקולדים מיובאים מטורפים באיכותם)
100 גר' חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה 32%
4 ביצים מופרדות
1 כף סוכר
שליש כוס ליקר שוקולד (או - גרנד מרינייה, קוניאק, קלואה..)
1/2 כפית שבבי צ'ילי

הכנה:
1 - ב'בן מרי' ממיסים את השוקולד, יחד עם החמאה והשמנת עד לקבלת רוטב חלק ומבריק. מצננים באוויר הפתוח.
2 - מערבבים לתוך השוקולד המומס את החלמונים (הצהוב כן?), אחד אחד. עד שהם מתאחדים יחד עם רוטב השוקולד.
3 - מוסיפים את הליקר ואת שבבי הצ'ילי ומערבבים שוב כמה שניות עד לאיחוד מושלם.
4 - מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר למסה לבנה ויציבה. מקפלים את המסה בתוך השוקולד בתנועות '8' עם מרית
עד לקבלת עיסה הומוגנית ותפוחה.
5 - מוזגים לכוסות יפות ומכניסים לקירור לכמה שעות לפחות לפני הגשה.
מקשטים בשבבי שוקולד, קצפת, פירות יער, או כל דבר שבא לכם.

בתאבון,
אביעד.


Chocolate mousse with chilly chips

The combination of Chilly and Chocolate is not a common thing, but their merging is the strongest and ancient thing there is that comes straight from the Aztec period.
Those of you who remember, in the "chilly con carne" recipe in this blog we added chocolate as well.
The chocolate enrich the dish and lift it to another level entirely. The same thing happened here but in reversed.
To a very sweet dish filled with a lot of chocolate, butter and cream, we add hot chilly chips, what elevates the mousse to another level of sophisticate, rich and flavors' layers.
The dosage of the chilly is very small and almost undetected. You will only find it tingle in the corner of your tongue, especially for those who have a sensitive palate.

Chocolate mousse, as well as other banal desserts, can be "okay" and can be almost divine in your mouth.
The rules – are well known. Use a quality raw material and keep on correct working method, and you'll promise yourselves a wonderfully quality dessert.

Let's get started.

Ingredients: {6-8 dishes}
200gr fine bitter chocolate {people, make an effort! There is a quality imported chocolate nowadays}
100gr not salty butter, cube diced
1 can of sweet cream 32%
4 separated eggs
1 tablespoon of sugar
1/3 glass of chocolate liquor {or – grand marinia, cognac, Chloe…}
1/2 teaspoon of chilly chips

Cooking:
  1. We melt the chocolate, "BEN MARI" style along with the butter and the cream till receiving a shiny smooth sauce. air cool it.
  2. Mix the yolks {the yellow- yes} into the melted chocolate, one by one. Until they united with the chocolate sauce.
  3. Add the liquor and the chilly chips and mix again for a few seconds until getting perfect unification.
  4. Beat the whites with the sugar to a steady white mass. Fold the mass in the chocolate in an "8" movements with a spatula until receiving a puffed homogenous dough.
  5. Pour it to beautiful glasses and place it in the refrigerator for a few hours before serving it. decorate with chocolate sprinkles, whipped cream, berries or anything else you'd like

Appetite
Aviad    

Translation by - Gilad Barid

2 comments:

  1. נראה מדהים.

    LazyBoy, Hungry like a weolf

    השבמחק
  2. את המנה הזו אתה צריך להקדיש לי.
    זה בול, אבל בול מה שאני אוהבת.
    מוס שוקולד רגיל אני לא אוהבת, אבל עם צ'ילי... אני מוכנה למכור את נשמתי לכל אחד שיגיש לי כזו מנה.
    אז תזכור, זה שלי.
    מתה עליך !

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...