יום שני, 16 באפריל 2012

אבוקדו קדוש – גווקאמולה פיקנטי



"הולי קאמולי" יש מן אמרה כזו שאצל צעירים שגדלים בארה"ב שגורה ויוצאת בתורה בעת שהם מופתעים או מתרגשים ממשהו. בתרגום חופשי זה – אבוקדו קדוש. גוואקמולה זה מן ממרח או דיפ שמגיע אלינו ממקסיקו שלאוכל משם יש חלק בלתי נפרד בהוויה האמריקאית, אם הם רוצים בכך או לא.
ההשפעות המקסיקניות על לא מעט מטבחים במדינות ארצות הברית ניכרת ביותר ואבוקדו או גוואקמולה מגיע מאחת המפותחות שנמצאות על שולחנות רבים, אם במסעדות, או באירועים שונים ברחבי היבשת. זהו ממרח שמוגש לצד נאצ'וס בדרך כלל שאיתם כמובן "אוספים" כמות נאה של הירוק טעים הזה.
מתכונים יש למכביר.. איפה שלא תיזרק תמצא גוואקמולה קצת שונה.. מה שלא מפתיע, מכיוון שאפשר "לאזן" אותו על פי טעמכם. הממרח הגס הזה מורכב מכמה מצרכים, שמינון כזה או אחר יוביל לטעם קצת שונה בכל פעם. הליים לחמיצות, כמות הפלפל החריף לחריפות כמובן וכן הלאה.
לכן, ממליצים תמיד שאתם מרכיבים לעצמכם גוואקמולה, להוסיף בהדרגה, לטעום ולתקן בהמשך.. ולא לערבב את כל המצרכים יחד בבת אחת. כך לא תוכלו לאחר מכן לשנות יותר מידי. אז גם פה. שלבו את המצרכים לאט לאט, תטעמו ותקנו לעצמכם.
טיפ נוסף לדיפ... אל תעבדו אותו למשחה חלקה לגמרי.. הוא הרבה יותר טעים ומעניין בפה שהוא מגיע במרקם גס יותר.

מצרכים לקערית הגשה (עבור 4)
2 אבוקדו קלופים ללא הגלעין
1/2 עגבנייה ללא זרעים או מיץ, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול קצוץ
1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום קצוץ (בעקרון ניתן להשתמש בפלפלים הרבה יותר חריפים אם אתם אוהבים)
1 ליים סחוט
1/3 כוס כוסברה קצוצה דק
פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם
1/3 כפית כמון
1/3 כפית פלפל קאיין
קורט פפריקה מתוקה או חריפה (אני משתמש במעושנת)


הכנה:
חתוכים את האבוקדו למרקם רצוי ומוסיפים לקערה בינונית. יוצקים את מיץ הלימון ומערבבים בעדינות (הלימון ישמור גם על כך שהאבוקדו לא ישחיר בעת ההכנה ולאחר מכן בהגשה). מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים טועמים ומתקנים תוך כדי הוספה של המרכיבים שחסרים לכם בטעם. עוד פלפל לחריפות, בצל למרקם, עגבנייה לעסיסיות ותבלינים כמובן.
יוצקים את הגוואקמולה לקערית הגשה יפה ומסדרים סביבה נאצ'וס. מגישים.

בתאבון,
אביעד.

לחיצה על אחת התמונות תגדיל את כולן לפורמט צפייה יפה יותר.

8 תגובות:

  1. או, אחרי ארוחות החג והכבדות, אכן הגיע המקום למנה קלילה ואביבית. :)

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שלא חשבתי על זה כך, פשוט באיזה שלב הייתי חייב לשחרר את זה כבר :)
      תודה ידידי.

      א.

      מחק
  2. רענן, קליל, ידידותי, טרי וירוק.
    הבעיה, לא מצאתי אבודקו שפוי במשך כל העונה ):

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שלי אין הרבה בררנות בנושא אבוקדו, אבל אולי בגלל שאני לא מאלו שקונה בטונות מהם בכל פעם.. אלא ככה שניים בשבוע לכל מיני כאלו ואחרים.
      בכל אופן, אלו שכן קניתי, היו דווקא לא רעים בכלל. גם ניסיתי מזנים שונים, יש כמובן טעימים יותר מאחרים.

      תודה :).
      א.

      מחק
    2. לא קונה בטונות... וגם לא ממש בררנית אבל אפילו כמה אחדים לברכה לא מצאתי.
      בכל פעם שקניתי והמתנתי להבשלה זה נגמר בזה שהם מצאו את דרכם ישירות לפח האשפה. כך שאפשר לסכם את זה בחוסר הצלחה מוחלט. אז לא אכלתי אבוקדו וככל הנראה גם לא אוכל בקרוב אבל מה שחשוב שהירוק הזה (המתכון שלך) כאן נותן צבע נחמד בנוף.

      מחק
  3. צורת ההגשה שלך הזכירה לי את "עוגת הקוד" של אידי (מגדוליי הדור)! הוא לקח גוואקאמולה והוסיף שיכבה דקה של פילה קוד קצוץ ומגיש את זה כך בדיוק.
    תוסיף קורונה לפק"ל בתמונה, ואפשר לפרוש לגן עדן..

    LazyBoy, Hungry like a wolf

    השבמחק
    תשובות
    1. כל אחד מייצר לו את גן העדן והגהנום בעודו הוא חי.. יש אסכולה כזו גם כן..
      שאין מקומות קבועים, אלא לכל אחד יש משלו בסופו של דבר.
      גן העדן שלי קצת רחוק מאבוקדו עם קורונה.. מקווה שבקרוב אוכל לפרסם משהו "משם" ;-).

      תודה ידידי.
      א.

      מחק
    2. יצאת פילוסוף אה? אתה לא מסתיר ממני איזה בירה סודית אהה ?

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...