יום שני, 15 ביוני 2015

ברוסקטה עם עגבניות שרי, צ'וריסו ואבטיח



מי אמר אני ולא קיבל? קראתם נכון. אבטיח. וואלה? כן! וואלה.
טפאס ספרדי מטורף. ברוסקטה אמנם זה שם איטלקי לצנים עבה מלחם טוב, אבל נמצא שבספרד אוכלים יותר בגט מצרפת.. באמא שלי. בכל מקום שאתה הולך מלא לחם, מלא בגט, מלא! עם המון דברים טובים עליהם "קשורים" בקיסמים ועוד.
הפעם הטפאס הזה הוא לא בדיוק "פינצ'וס" כהלכתו, אלא מן סלט מדהים של עגבניות שרי, צ'וריסו, קוביות אבטיח, עלי רוקט טריים, שום, תימין וויניגרט של חומץ שרי מסורתי שכל אלו נערמים על כמה וכמה פרוסות לחם צרובות על מחבת פסים ומשוכות בשום. האבטיח המתקתק מכניס פה המון משחק לכל מגוון הטעמים האדיר שיש "בסלט" הזה.
הצ'וריסו החרפרף, עגבניות השרי החמצמצות, השום, התימין וכמובן הרוקט שנותן המון קראנצ'יות ורעננות למנה.
ללא ספק מנה שיכולה לבוא בתור מנה ראשונה, או מתאבן, טפאס וכדומה. עשו בה כרצונכם.



מצרכים: (4-6 מנות)
4-6 פרוסות עבות של לחם משובח (שעור, מחמצת וכיוצ')
2 כוסות עגבניות שרי בשלות חצויות (אפשר לשלב סוגים)
2 נקניקיות צ'וריסו מטוגנות עד להכנה מושלמת וחתוכות לפרוסות
עלי רוקט לפי העין (אני שם חופן)
1/4 אבטיח ללא גרעינים חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק (ועוד שן אחת שלמה)
3 גבעולי תימין טרי, עלים בלבד
מלח ומעט פלפל שחור
2 כפות שמן זית (ועוד מעט ללחם)
2 כפות חומץ שרי (למי שאין שישתמש בחומץ בן יין אדום)
קורט סוכר (ממש מעט)



הכנה:
1 – מחממים מחבת פסים לחום גבוה. משמנים מעט את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים על המחבת החמה עד שהם מסומנים ויוצאים פריכים. מגרדים מעט עם שן שום שלמה על פני אחד מצידי הפרוסות.
מניחים בצד.
2 – בקערה גדולה מערבבים יחד את פרוסות הצ'וריסו המוכנות, עגבניות השרי, האבטיח והרוקט.
3 – מערבבים בקערה או בצנצנת את חומץ השרי, שמן הזית, מלח, פלפל ותימין. מוספים את הסוכר ואת השום ומערבבים היטב עד לרוטב הומוגני.
4 מזליפים מהרוטב על הסלט כף אחר כף ומערבבים בעדינות בידיים. טועמים וממשיכים להזליף עד לקבלת הטעם הרצוי.

מצלחתים; באמצע צלחת הגשה מניחים ברוסקטה ועורמים עליה חלק מהסלט הטעים. מגישים.



בתאבון,
אביעד.

3 תגובות:

  1. בואנה, נראה צירוף הזוי לגמרי, אם לא הייתי מכיר אותך ...
    חייב לנסות את זה מתי שהוא

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...